Saturday, 30 January 2010

Melawan Ketakutan

dah lama aku tak g main2 kat genting....selama ni juz singgah2 hirup udara sejuk kat situ jekkk...saje berangan ala2 aku ada kt swiss ke..kihkihki...

pepagi semalam ktorg dah gerak...malas nk drive ktorg plan nk naik bas jek kt putra lrt...tapi sampe2 sane ajek tiket dah abis...pergg...terpaksa la gak drive naik atas, then park kt skyway...bukan apa mals nk drive tu, nnt dah balik letih, kije nk tito jek..tp nk buek camno...

naik2 jek kt skyway kabus dah penuh...cejuknyee la rasa..wahhh best gila cuaca pagi nihh, plan nk release tensen makin nk jadik knyataann...uishh x saboo....jejak2 outdoor theme park ktorg naik mini roller coaster la duluk...hahha aku mmg semangat nk naik wpun aku tau, aku takut....tp rugi arhh, sllau aku takut camno pun aku redah kasik pecah gak....org kaya g release tensen ngan pukul bola golf, aku yg sdang2 nih g release tensen ngan naik menda2 camtu la....dah lama tak jerit puas2....takkan la plak aku nk g jerit kt tepi jalan umah aku tu, tak pasal2 aku dapat status gila dengan bangganya...haha....semua jeritan smlm utk 2 minggu tensen haku kije....tensen nk marah client yg sengal2 ayam tu, relaks utk semua kije yg sumenya nk cepat, buang sume masalah kije dan balik semalam aku tinggalkan sumenya kat genting..hahah lega.....naik game2 kt genting utk cabar dirik aku sendiri....dulu aku manusia paling takut dgn tinggi, nk bersandar kt corridor tinggi pun aku ngeri, tp dah lama idup nih makin hari makin ok, aku rasa lepas aku jatuh pokok belimbing dulu aku dah tak gayat dahh...lepas tu aku dah jadik member ngan monyet pok li kt kg aku tu...juz pokok kelapa jek aku tak naik...takut aku naik tak turub dahh...so semalam aku melawan lg ketakutan aku selama nihh...biasa la semangat naik mmg tinggi, tp dok kt atas tu aku jugak yg nk terkeluar anak tekak....hahha

balik umah aku punya suara pun sudah hilang la....sume hilang, tensen hilang tenaga lagi la hilang...nk pi kenduri umah zie ni pun ntah lepas ke tak...huhu makcik sowi la...aku tak pakai bateri energizer nihhh, power sudah habis la....huhuhu...ulpss dah 10 pagi, nk g makan sat....sat g kena kuar sat...ermm waiting for next vacation....lumut dah lesh masuk carta coz tioman kena hold dulu coz cik raihany kite nk kena aotstesen kt india tem tuhh...pesan sari satu aci..hehe adiosss dulu..tataaaa

Tuesday, 26 January 2010

aMaRaH....

salam semua...heheh tajuk sama cam lagu ct ngan kd amarah...apsal lak ek..ermm cite aku semalam....utk kali kedua sepanjang yg aku igt aku betoi2 marah...sampai menggeletar badan aku nk tahan marah tu...1st tem aku cenggitu 1998 smpi member2 aku ckp "tak pnh aku nmpk idah marah cenggni, marah toi tu"...aku pun manusia biasa ada rasa marah, tp marah aku selama ni yg biasa2 jek..klu aku membebel tu maknanya aku luahkan apa yg aku x puas hati or bgtau apa yg ada kt hati aku...hehe aku pun x suka nk marah2 org x tentu pasal....tp smlm mmg aku rasa semua ada dlm hati aku..marah smpi nk kuar air mata aku nihh...

apsal lak aku marah ek smlm...aku dah janji ngan client nk submit report dia and aku pelik jadik manusia nih x boleh ke ada rasa sabar sket dlm diri....bknnya aku xsetelkan pun, aku dah janji and aku tau dia jenis macam mana....tiba2 bila kuar ayat2 yg telinga aku x dpt terima, mau panas jer jiwa aku....aku bukan org yg cpt marah pun tp bila aku tgh sebuk ngan byk menda then kuar ayat2 keranat tu, temperature aku naik tahap gaban la....aku duk senyap2 kt meja aku (takut klu berckp ngan org kang aku terckp kasar...wakaka).....perghh jiwa2 aku smlm...

kalau la perasaan tu aku leh padam cam aku sapu sampah kan senang, tak pun cam aku nmpk ayat tu kt dinding yg leh aku cat je ngan nippon paint tu xper la jugak...dah lama aku mengecat samalam, tapi aku rasa cam lekat paku kt dinding jek, aku cabut paku tu ptg smlm pun lubang dia ttp lekat kt situ....huhu mau aku terpaksa beli plaster baru nihh, nk ilangkan rasa tu.....huhuh

balik umah aku da ok pun...pada aku tempat aku carik ketenangan adlh umah dan balik kg...carik kedamaian melalui wajah2 tenang yg ada kat sana...ada masalah camne pun setel....hahaha

pada aku nk marah2 org bukan cara terbaik nk selesaikan masalah. mungkin ko rasa lega melalui kemarahan tu tp bg yg terima maki hamun kita tu camno....tak ke dia ingt sampai bila2...even ko nmpk dia ok jer, tp hati manusia xde sape dapat baca......so aku nasihatkan diri aku sendirik dan teman2 andai satu hari bila kita berdiri lebih tinggi sket dr org lain...mulut kasi jaga sket ekk....aku and da gang pun mulut ala2 pedas gak(huhu) tapi antara ktorg still leh get along lg...sbb apa?? sbb dlm hati ada cinta...kihkihkih...xde lahh...halamak...sebut2 pasal member nihh windu kt dowang lakk..uiksss xper2 plan nk holiday x lama lg.....hehe sebut pasal cuti semangat ket...haha

tapi balik dari kije nihh haku dah oteiiiii....biar lah malas nk pk pasal org cenggitu...esok2 dia nk berubah dia berubah.....xpun aku yg terpaksa berubah utk tambahkan tahap sabar aku yg senipis kilut bawang ni haaaa.....oteii adiosss

Monday, 18 January 2010

bila kepala fenin

huhu..aku ada satu masalah kalau kepala aku tgh pening....aku xde mood nak layan org, aku malas nk bercakap dan aku rasa nk kuar pegi mana2...so kira masalah la tu....masalah yg dua tu xpe (kalau aku marah kat org pun aku selalu wat camtu...DIAM)..tapi masalh nk kuar g mana2 tu yg poblemnya...hahha kena kuarkan duit, kena ajak gang dan yg paling susah kena apply cuti...huhuh paling susah dlm dunia...nk cuti awal thn susah akhir taon pun susahh...tp selalu aku redah jek..coz aku da booked dulu tpt cuti then apply..hahha klu tak smpi mati pun kije takkan abis kite nk pikirkan...

minggu nihh...mood aku mmg teruk...maybe opis xde org and kije tgh banyak...serabut aku..opis aku tgh kurang senior staff, so paham2 laaa...dolu2 aku rasa ada gak taim rest kt opis, tp skang setiap masa adalah peak hr..kompius haku....tp ye la rezeki bos aku...nk wat camno kan...den ni kuli jek haaa...hehe..haiyaa ayat mcm sudah kureng motivasi dalam diri tu...poyoss mmg aku xde motivasi skang.....dah bawah garisan selamat motivasi aku nihh...nk gali kat mana bg dtg semangat pun aku tak tau laaa.....

hoho...aku klu serabut mmg cenggini....kdg2 effect kat org sekeliling haku gak..cian dowang...pls la mood mana kamo...datang la semula..kije tgh byk nihhhhhh...datang laaaa cepatttttttt

2010

salam tahun baru aku ucapkan kepada warga dunia....hehe lewat sgt kot ucapan aku...bunga api yg berwarna-warni tu pun dah lama hilang menandakan ucapan aku nih da expired giler2...

rasanya jemari aku dah lama tak menari menulis sesuatu..maybe dulu tarian aku di tempat lain, tp kali ni dlm blog merah aku plak (warna peberet dulu kini dan selamanya)..hehhe

apa yer azam tahun baru nihh....selalunya aku jarang wat azam..apa yg aku pk kan aku nak wat, aku wat...tp tiz year, konon2 nk ada azam la plak..last year menda yg aku nk Alhamdulillah, tercapai, tinggal 2 menda lg yg aku terpaksa b/f 2010 nihh....and hopefully tercapai..InsyaAllah jika diizinkanNya..

ok la...ni jer dulu intro blog baru haku....otak ak tak dapat berfungsi ngan baik nk menyusun kata2 lagi...kena prektis lagi...yer la dal lama beb haku malas berfikir, sampaikan adik aku suh wat surat pun aku blur...fuhh kritikal toii haku skang.....seee yea nx taimm...muahhhh

Post asal : idahanim.blogspot.com