Thursday, 29 December 2011

alamakk skul dah nak mulaa

assalamualaikum...heheh ala sesi sekolah nak mula, bukan aku maleh nak g skolah, windu gila ngan warga SMRAJ tu..tapi malas nak bangun pagi2 macam dua hari ni..huwaaaa dah lama bangun lambat, meeting dua hari ni bercinta aku nk tinggalkan bantal peluk kesayangan aku tu nak mandi...





ermm tu yg gedikz santai tu la sebahagian penyeri kat sana...itu cikgunya...anak muridnyer nnt la upload ek...yg penting aku da tak sabor nak mulakan seesi 2012 dengan dorang, nak melakar kenangan dan sejarah baru bersama..chewahhh poyos


dua hari ni...mesyuarat...metin....musyawarah..huwaa bosan siot..kalau bawak tilam mau lena di ulit intan aku ngan kak yan nihh...hahahcam biasa la nk agihkan tugas dan taon nih nama aku byk kat koko ngan hem...nape bukan akademik..hahha jawapannya kamu yg tauu...tapi syukur gua beb..wakakka taon ni promise ngan kak yan nak kasik pecah rekod lagi team bola tampar sampai negeri, tapi kena tengok budak2 la dulu..tapi taon ni aku nk folo kak yan jadik jurulatihhh...hehhe tak sabar nk jmpe anak2 baru aku..taon ni still jadik form teacher utk form 1...walawehh ngajo tadika lagik ler gamaknyer...xper la at least aku suker ada budak2 camtu, penat layan mat2 macho ngan control ayu form 4 n form 5, release tensen ngan tadika aku tu...haha

owh yer..metin tadik dpt gud news, insyaallah next year akan open add maths ngan prinsip akaun, hurmm lega dengar, subjek yg aku perjuangkan tu nak masuk carta sekolah tak lama lagi...biar la penat sket ngajar asalkan aku puas..hehe


lapar plak...nak wat milo sat..nak tgk tentang dhia kat tonton jap...tak tau lak ai ni episod akhir...ok, jumpe lagi nnt...ermm sangat rindu pada orang yang masuk ladang hari ni...sengal la cikgu sorang nihh....nak g cop sawit ke..ahhah ok tata titi tutu

Saturday, 17 December 2011

aku kini..

assalamualaikum..whoaaa tahun 2011 dah nak berakhir dan sesi persekolahan baru dah nak bermula..tetiba teringat kat blog merah jambu ni, lamanaya jari tak menari disini, kerana tiada ruang waktu yang aku terima..chewaahh poyos..

kehadiran cuti kali ni sgt simple kerana keadaan kesihatan aku yg sgt tidak mengizinkan untk aktif sgt2..aku pandang jer dr nadir tu masa dia baca report kesihatan aku, "hanim, tekanan dararah u ok, 120/80"...ngeh3 masa dgr tu aku senyum arhh, ye lah normal gila darah aku, masa wat audit aku pnye darah naik tinggi, awal2 jadik cikgu dpt tekanan drh rendah, ni dh cantik balik darah gue.."tapi, dlm badan u terlebih asid ni hanim" aku pun pandang dia lg, pandang sbb tak paham..dlm hati dok kata "masa bila lak aku telan asid borik ni, smpi penuh dlm badan haku ni..haha"..."byk mkn asam ek" nadir tanya lg...aku geleng sbb aku bkn minat pun mkn menda2 terlebih masam nih..pastu dia senyum je kat aku.."takpe la, lps ni kurangkan mkn yg masam, pedas dan seafood ek"..aku angguk kat kepala jek, dlm hati tak janji pun dgn dia..huhuh

tapi blk umah aku telan gak la air garam yg dia bg aku mkn tu..yg penting aku sihat..sbb tahun ni je, badan aku asyik tak sihat je...bosan sgt dgn tahap kesihatan..so dr nadir, i dgr nasihat u, bljr mkn sayur dan setahun ni jgn duk sibuk sgt kat padang sklh, duk tepi padang jer...so en PPD if datang ziarah sekolah sy nnt, ada nmpk cikgu kt tgh padang yg juz main gitu2 jek ngan budak smbil tiup wisel, saya la tu..berehat setahun ek..heheh tense i..

last few days, seharian aku bersama dgn mereka yg kurang bernasib baik dr aku..maybe banyak yg kurangnya..ibu tunggal muda yg lum berkahwin..semuanya muda drp aku, seorang teman ajak aku bersamanya, aku menolak coz aku tak rasa sesuai utk ke tempat macam tu..sombong, hehe itulah aku selalunya..tapi tuhan gerakkan juga hati aku utk melangkah ke situ melihat sendiri apa yg terjadi..dan seharian disitu aku belajar byk perkara..hidup singkat yg allah kurniakan ni telah banyak aku sia-siakan dgn perkara yg mcm2 rupanya..walau banyak keluhan yg aku buat sblm ini, aku masih beruntung dari satu hal..dan malam tu aku berjanji dgn diri sendiri aku takkan buat perangai childish aku yg keterlaluan lg..try to change norfaridahanim..aku belum dukung anak sendiri mcm mereka yg aku jmpe hari tu, aku tgk kepayahan dorg dan aku tau dlm hati dorg penuh keperitan yg tak mampu aku ucapkn...org kata mata tak mampu menipu, dan mata sayu itu lah yg aku pandang selama hampir 24 jam hari tu...arghh idahanim dh start nk jiwang karat lak..TIDAKKKK dalam hati ada bunga sakura yg kembang kuncup jer nihhh, mana bunga ros yg selalu menghiasi hari aku nihh...haiyaaaa aku perlukan cahaya matahari yg cukup utk teguhkan akar aku ni..haha

sekarang di kuala lumpur jap, ingt nk beli baju yg dh aku tgk seminggu tu, nak jugakkk,, wahhh sudh berjanji utk tidak boros lg, dan nmpknya hampir berjaya mencapai target dan 2012, kamu blh datang dlm kebahagiaan ek..aku tunggu 2012 dengan segala hajat yg belum di perolehi lagi..makanya USAHA, BERDOA dan TAWAKAL cik hanim..

adiosss...dan jaga diri..saya sayang kamu semua, moga Allah memberi rahmat pada kita semua..AMIN ..toink3

Sunday, 5 June 2011

simple vacation wif best fren

salam semua...dah setengah taon jari tak menari dilaman merah aku nih...rindu tapi bz mengatasi segalanya....cuti sekolah datang lagi...diam tak diam dah setahun aku jadik chekgu...tahniah la cik faridahanim...doa2 kan la aku dapat masuk KDC ujung taon nih..tak sabar dah nak blajo nih...bkn apa, utk kompemkan diri dlm dunia pendidikan nihhh...hehe

ermm..cuti2 je terus balik kg, cousin kawen kt jerantut, congratz to both of u, nadhirah ngan ustaz fadzil yer...senang pakcu aku, jalan serentak anak sulung ngan kedua..then pastu apa lagi, plan tertangguh aku and da gang...belayar terus ke laut china selatan, destinasi seterusnya PULAU REDANG...

memang niat kat hati nak bercuti semata-mata, malas nak fikir pasal kijer, pasal sumer menda...sampai pulau, lepak2 isi masa lapang jer la...tup2 satu family tergur kitowang, kata muka ada iras2, adik beradik ek..hahhah maybe dah lebih 10 tahun bersama tu ada lekat sket2 iras tu...dah bocor rahsia kitorang nihh cikgu...kuang2..

cuti kali nihh juz santai giler...datin ngan axtvt tidonya, aku ngan lot, melepak ngadap laut, konon carik ketenangan...duk dlm laut smpi sakit2 badan, dapat main volleyball pun smpi sakit sendi2 tulang nihh...haiyaaa apa nk jadik kitorang nihh...wat perangai kanak kanak ribena lagik...apa raa nak jadik ngan tiga beranak tu...or tiga budak speck tu...hahah dialog encik bongok pada kitorang....sian dia, dh lekat nama bongok pada budak tinted no 9 tu...kuang3...apa pun mcm biasa cuti kitorg mmg sempoi...juz kali ni badan ada sakit2 sket, bak kata masa sembang ngan cik lot, dh tua kot, sakit pinggang driving jauh jauh nihh...ahha ini kaki aku lum baik2 lagi nih, lebam kena cium ngan ikan jos masa kayuh basikal dlm air tak hilang2 lagikkk...huwaaa

apa pun..selamat utk semuanya....rindu pada semuaa..hehe