Wednesday, 21 March 2012

Congratzzzz

Assalamualaikum and camat malammm...mlm ni juz lepak umah rehatkan diri yg penat, sambil siapkan sistem penarafan sekolah ni haaa...tp sbnrnya tgh tunggu sambungan detc. conan ni, nk tau sape bunuh mamat polis ning haa...kuikuikui sambil tu aku siapknn kije dan carik info pasal PNB coz early april nih aku nk hntr budak tuk quiz PNB....

Ermmm debaran kt hati aku dh berakhir hari nihh...if tak duk berdebor jek jantung nih, psl anak2 sulung kitowang ni la..nway congratzz utk sumer skali form 5IB 2011 atas kejayaan korg dlm spm nihh, semoga berjaya dunia dan akhirat menjadi hambaNya yg berguna..spesel congratz of kos la pada cikgu cikginya...heheh TAHNIAHHH...sepanjang hari ngajar math ai nih tak tentu arah rasanya...mcm tgh jatuh cinta lak hati aku nih berdebar sepanjang masa..hahah padahal nerbes nk tau result perdagangan aku, aper citer gamaknya...apa pun lulus 100% ngan 7 org A tu pun aku dh bersyukur, coz masuk ke SMRAJ tanpa pengalaman mengajar cuma dtg dgn berlagaknya dgn pengalaman as auditor sahaja...poyosss cikgu hanim ni dulu...tu kata Fuad pd aku..."cikgu ni berlagak bagus" hahahha nway sy terima kata2 awk tu Fuad, coz sy mmg terbaekk...ehhe...tgk berlagak lg..Ya Allah Faridahanim, dh janji nk sempoi2 jek kan..

Kebahagiaan sbg seorg guru adlh melihat anak2 didik dia tersenyum berjaya dlm apa jua yg mereka buat...tu kot yg aku rasa td, smpi kuar air mata aku masa tgk result...tu br ank murid, lum anak sendirik lg...ulps anak sendiri?? aiyoookkk biler lak tu...hahah...tp apa yg aku rasa td satu kepuasan yg aku xleh ucap ngan kata2 pun...kepuasan as auditor and accountan dulu apa lak ek? ehhehe bila tgk client senyum tgk account? dh tentu2 la tidak...jeng3, bahagia bila dpt payment dan jalan2 satu mesia dn kenal ramai org, dan segala yg berkaitan dgn duit shj...beza kan?? yup tp aku bahagia dgn dunia yg aku pilih skang..tu jek...maybe aku dh penat dgn dunia org kaya yg hipokrit dh kot...haha, lg seronok berada dgn anak2 yg masih polos lg, yg tak pernah menipu ttg perasaan mereka (ulpsss form 1 jek la, yg dh besor tu, kengkadang berlakon lebey maaaa)...apa ckp cenggini nihh...aku tak pernh menyesal mnjadi auditor dan accountan coz itu minat aku, cita2 aku, di situ aku mengenal byk perkara dn segalanya, sbb tu aku masih part time dgn account, tak mau tinggalkan diaaaaa....if anak murid aku perasan, aku lg semangat ajor akaun dr perdagangan wpun time class account tu, masa matahari atas kepala dan suara aku pun dh kuar tanak kuar jek...toink

so plz la kpm, aku nk blajo nihh...aku nk jejak balik teknik kuantan suatu hari nnt, as a teacher ganti miss yeo..alamakkk bley ke? insyaAllah, tp mungkin tak sehebat master sifu gua tu dlm account, tengkiu cikgu, coz jadikan sy sebaik ini dlm acc dan berjaya gagalkan aku dr tukar course ke civil engineering 12 taon dulu.....hehehe if tak aku tak jd acctnt kan, jd engineer la maybe....toink3,

terima kasih SMRAJ kerana jadikan aku sentiasa sayang utk tinggalkan dunia pendidikan dan tetap mahu kekal menjadi GURU, kerana di sini permulaan utk aku menjadi yg terbaek di kuantan nnt..(whoaaa...berangan tak agak2 ek)...Teknik!!! tunggu aku, aku rindu nk berada dlm angin sepoi2 teluk cempedak, duduk bwh kesejukan dan kedinginan bukit pelindung dan segalanya di sana...knp kuantan? coz teknik peerdagangan tak by, JB, Penang, Kuantan alwiz the best, so better aku duk di negeri sendiri kan...ehhehe..

ok conan dh start....adiossssss

Monday, 5 March 2012

~~NOTIN~~

camat malamm..ngeh3 nmpk sgt aku tak byk kije ek ai nih...padahal ada sebakul paper test stdnt aku yg idok lg kome ni menandanya...baru jek siapkan skema jwpn...randomly selected paper account tadi, then terus takde mood nak tanda...apa reasonnya ckgu hanim? tidak lain adlh jwpn korg tak meransang minda ckgu nk tanda....KECIWA WAWAWAWAWA...

Makanya ckgu skang melayan cite detective conan sajer...cartoon paling aku minat dari dulu, smpi pernah la sorg hamba Allah ni tegur, udah2 la nengok cartoon tu, dh blh jadik mak org pun...hahaha, tapi aku ttp xmampu nk ubah habit yg satu ni, sama mcm aku xleh nk tolak baca buku if aku nmpk buku enid blyton, hardy boyz dan salma series..sanggup aku lupakan waktu makan ngan tido aku semata2 nk abeskan story tu...cuma aku dh xde collection utk sume buku2 tu, ai tu kat umah ada lagi, tapi bila dh pack brg dlm kotak, carik2 blk, mana lak koleksi aku tu...huwaaaaa dh ilanggggg..tidakkk...ai tu carik kat kedai buku pun dh xde cite2 tu..hukhukhuk...puan norazean mahmod, sila lah carik buku2 tu utk library SMRAJ tu, maka i la org pertama yg akan melanggan buku kamo..hehehhe

member prnh tanye, nape still minat baca buku zaman kanak2 tu...jwpn aku simple jek..aku rasa jadik budak2 bila berada pada situasi buku tu...kerja yg berat boleh relaks kan otak aku bila aku baca sume tu....aku akn duduk sekali dlm situasi lima sekawan bila membaca enid blyton, lepak sama2 dgn salma, zarina dan mei ling bila baca siri salma dan join sekali kelasakan anak2 hadi bila membaca hardy boyz series...itu lah dunia aku seawal usia 10 taon dulu...tiap kali ada jual buku kt skolah, aku heret abah aku dtg situ semata2 nk suh dia beli buku..wat la muka sedih ket bila tak dpt....hahhah poyos dulu..tapi bila dh kije ni aku dh blh beli sendirik, tp masaelah nyer pulak...koleksi buku tu udah tidok ade lagi....alololo tensi makcik...

sama la mcm bila aku tgk cite conan nihh....nak perasan muda selalu....kuang3 selain tgk shinichi kudo yg cute nihh...ehheh...ok la pakcik kogoru maori ni pun konon2 nya dh setelkan masalah kotak muzik ni, so kite cnue kul 11.30 nnt...tapi rasanya nk kena tido dah nihh...esok pagi2 nak kena gerak ke KL, moga Allah mudahkan perjalanan dan urusan ckgu nakal nih esok...sangat mendoakan yg terbaik..bantu la aku Ya Allah..Amin

"Saat kita menangis sambil berkata "Mengapa Allah membiarkan persoalan ini menimpaku?" Katakan lah kpd diri "Lrn Allah Maha tahu bahawa aku akn tumbuh menjadi org yg kuat"

Bila kita mengeluh sambil berkata " Mengapa persoalan tidak henti2 menghampiriku?" katakan lah pada diri "krn Allah sedang mendidik aku dgn cara itu. Bertahan lah, dan tunggulah saat dtgnya pertolongan Allah"


Maka aku bermohon perkara terbaik utk aku esok..Bantulah aku Ya Rabb

Sunday, 4 March 2012

~~kisah anak-anak comel~~

Assalamualaikum...hehhe baru abes class, relief jek pun ai ni, cam biasa isnin, gue ada satu class jek..ngeh3

Weekend baru ni abeskan masa di KL, jumpe kwn2 dan sopinn ngabeskan duit...pagi sabtu baru ni, sementara nak jumpe adik aku, aku duk jap minum air...tetiba ada sorg budak comel sentuh paha aku..aku senyum jer la tgk dia, tanya nama "AIGIEL" dia kata...Ya Allah, pandang byk kali pun tak puas, teringat cartoon pebret aku dlm monster inc, BOO, sebijik..dgn tocang dua dia, pakai kasut pink ngan baju putih, mcm princess..tp aku tak bawak henset lak masa tu..if tak..huuhuu

Mlm tu bersembang ngan I----, terbayang lak dua wajah comel yg mmg sgt aku sayang sejak dorg lahir dulu...yg slalu aku nk bawak walau aku g mana pun kalau boleh, even g kuantan ai tu pun aku hangkut gak....sbb aku syg dorg mcm anak sendiri..tapi ml tu bila aku dgr cerita yg tak sepatutnya rasa nk marah pun ada..tak pernah lg aku dgr dari mulut sorg yg bergelar ibu "aku tak nak anak2 ni, biar ngan ayah dia jek, dh besar sok pandai la dorg carik mak dia" Ya Allah, sentap jantung aku dgr...klu depan aku dia wat camtu, mmg aku sound direct jek..dah la selama ni aku dgr dia merungut jek bila jaga anak kecik...tak faham aku...Allah dah bagi anak pun tak nak jaga dgn baek, tu yg aku ckp ngn I----, klu dia xnk dak2 tu aku pun leh jaga...InsyaAllah..

Alamak, lapo la plak..nk g kantin makan jap...nk rest utk esok..Moga Allah mudahkan urusan aku esok dan semoga semuanya berakhir dengan baikkk sgt...Aminn